fbpx
Selecteer een pagina

Food fotografie is hot en nog meer happening. Én – blijkt ook weer uit dit onderzoek – zelfs onmisbaar. Smakelijke platen doen uitnodigen. Of in dit geval, bestellen. Want ruim 75% van de ondervraagde mensen geeft aan dat social media invloed heeft op hun restaurant- of productkeuze. Een sexy gallery is in 2021 nog meer onmisbaar dan dat het vorig jaar al was. Dáár kunnen we in ieder geval niet meer omheen.

Want stel je hebt een kneitergoed restaurant. De juicyest burger in town. Of een meesterlijk product die iedere thuiskok direct naar het welbekende 2.0 tilt, maar géén foto’s die dit overbrengen… dat zou rete zonde zijn. Ook voor je portemonne.

En dus som ik even vier redenen voor je op waarom professionele foto’s onmisbaar voor jou zijn als food brand: 

  • Het versterkt je boodschap
  • Kwaliteit wekt vertrouwen
  • Consistentie van branding draagt bij aan herkenning
  • Een ijzersterke branding, waar foto’s een belangrijk onderdeel van zijn, onderscheid je van je concurrenten

En hoe fijn zou het daarbij zijn als…

 

  • Je on- en offline dichter bij elkaar komen
  • Je product zichzelf moeiteloos verkoopt, omdat je foto’s de sales al voor je doen
  • Online marketing geen pijnpuntje meer is, maar een feestje
  • Je met jouw foto’s een online fanclub opbouwt die zorgen voor een sneeuwbaleffect

“Twee woorden en Tess begrijpt precies wat ik wil! Ze denkt graag mee en komt met super waardevolle input voor, tijdens en na onze shoots. Bewerkingen van de foto’s zijn top notch! Daarnaast is het een tof wijf om mee te werken, heerlijk in de omgang en een feestje op de set. Ze neemt de tijd voor de juiste shots, staat niet stil en haalt daarmee alles uit de fotoshoot!”

Pascal Labrie – Karma Bebab

We beginnen bij het begin. Met een kop koffie op locatie of Zoom. We bespreken je wensen, verwachtingen en wat er concreet nodig is. Hierna laat ik mijn creatieve brein kraken en maak ik een gepast voorstel plus moodboard. Na schriftelijk akkoord op de offerte, plannen we een datum in en ontvang je in de bevestiging mijn algemene voorwaarden, een checklist ter voorbereiding én een een samenvatting van mijn werkwijze. Daarna is het tijd voor ‘the real magic’.

Dat kan best snel. Ik werk graag met voldoende ruimte in mijn agenda om shoots op korte termijn in te kunnen plannen. We leven in een wereld waar snel schakelen belangrijk is, zeker met het oog op social media. Daarom is het vaak al mogelijk om binnen een week – of twee – een shoot in te plannen.

Dat ligt aan je wensen. En of je de foto’s bijvoorbeeld alleen voor social media gaat gebruiken of grootsere plannen hebt met mijn platen. In dit geval koop je ook de licenties af, zodat je de beelden voor elk doeleinde, ongelimiteerd kunt gebruiken. Een fotoshoot (zonder licenties) heb je vanaf €899 euro. Dit is inclusief voorbereidings-, shoot-, nabewerkingstijd en de foto’s, zorgvuldig bewerkt en afgeleverd via WeTransfer. Het bedrag mag overigens altijd in termijnen betaald worden. Let hierbij wel op dat het eerste termijn vóór aanvang van de shoot, betaald moet zijn.

Zeker, dit is nooit een probleem. Houd er wel rekening mee dat de eerste termijn voor aanvang van de shoot betaald moet zijn.

Mijn prijs is gebaseerd op ervaring en de waarde die ik lever met mijn beelden. Tijdens de shoot zet ik al mijn opgedane kennis in en maak ik gebruik van de laatste gear om tot het beste resultaat te komen.

Ik hanteer een leveringsperiode van 14 werkdagen, tenzij anders vermeld. Mocht snellere aflevering gewenst zijn, dan is dit tegen betaling mogelijk. Vermeld dit bij je aanvraag, dan neem ik dit mee in mijn offerte.

Tuurlijk, dit is geen probleem.

Normaal werk ik met beeldbanken waar je direct 50 foto’s of meer afneemt. Een kleinere afname voor bijvoorbeeld een doelgerichte campagne is geen probleem, hier maak ik graag een passende offerte voor. Dit kun je aanvragen via het contactformulier óf per mail: info@tessfluit.nl.

Dat ligt eraan. In principe mogen mijn foto’s gebruikt worden voor je socials en of website. Maar, wil je ze met een duidelijk commercieel doel inzetten (zoals een magazine of abri-reclame bijvoorbeeld), dan komen er kosten bij. In dit geval koop je namelijk de rechten van de foto erbij af, zodat je deze ongelimiteerd voor ieder doel kunt gebruiken. Wat die extra kosten precies zijn, verschilt per aanvraag.

Als je de foto’s door derden wilt laten gebruiken, zoals een publicatie op een nieuwssite of ander social media platform, dan dient daar eerst toestemming voor gevraagd te worden. Naamsvermelding is in dit geval altijd verplicht.

Zeker. Je kunt mij ook inschakelen als je meer nodig hebt dan alleen sexy platen van je product of zaak. Ik kan bijvoorbeeld meedenken over het inzetten van video op een fast growing network als TikTok, het optuigen van een zakelijk pagina als LinkedIn, maar ook over de uitingen op social media en de teksten op je website.

Uiteraard kan ik je ook helpen bij het neerzetten van een compleet nieuwe branding. Ik werk namelijk samen met te gekke partners, gespecialiseerd in de hospitality branche.

Ja, in 99% van de gevallen wel. Culinaire fotografie is mijn specialisatie, maar voor een toffe aanvraag draai ik absoluut mijn hand niet om. Een match met het merk of opdracht is hierin een belangrijke voorwaarde.

Heb je een (aan)vraag, opmerking óf verzoek. Je kunt me bereiken via info@tessfluit.nl, 070-2173027, maak gebruik van het formulier hiernaast óf via mijn socials.

Hasta pronto!