Joe. Tess Fluit hier. Zesentwintig jaar, geboren en getogen in Den Haag en dus een rasechte 070’er. Inclusief de tatoeages, maar exclusief het accent.

Ongeveer 2,5 jaar geleden is mijn ondernemersavontuur gestart. Als in: cold turkey. Met gierende banden verliet ik mijn HBO-opleiding en schreef me in bij de Kamer van Koophandel.

Van mijn laatste DUO-donatie kocht ik een fonkelnieuwe camera en vloog daarna met een gezonde dosis spanning deze nieuwe, maar vrije wereld in. Veel ervaring – of uberhaupt
kennis – had ik eigenlijk nog niet. Maar daartegenover stond wel mijn vastberadenheid om het verschil te maken. En met succes. 

Geduld voor een cursus had ik niet, dus leerde ik mezelf fotograferen. En na een jaar kon ik dit mooie vak tot mijn fulltime beroep rekenen. Ik vertaal nu dagelijks de meest toffe boodschappen in mooie platen. Van portret- tot foodshoots. En in binnen- en buitenland.

Na flink wat vlieguren én de zekerheid dat ik het kunstje écht onder de knie had, voelde het bundelen en overdragen van mijn kennis als een logische vervolgstap in mijn carrière. Die – héél stiekem – nóg dichter bij mijn purpose ligt.

Middels online en 1-op-1 coaching leer ik nu (startende) fotografen, hoe zij in rust en volledige controle de mooiste foto’s schieten. Een unieke stijl kunnen ontwikkelen. Maar ook hoe zich staande houden in deze markt. Bijvoorbeeld door zich uniek te profileren.

Ik geniet van de groei van mijn cursisten. Hun keiharde voortgang. In vaak een héél kort tijdsbestek. En dat ik daar onderdeel van mag zijn, maakt mij een rete dankbaar mens. Ongekend.

# L E T ‘ S G E T S O C I A L