fbpx

Het begon allemaal met mijn intense liefde voor eten. Die ik al vrij jong ontwikkelde door het opgroeien in een Bourgondisch gezin. Eten was key. En een goed gevulde koelkast ging boven alles. Zo leerde ik – weliswaar verplicht – als guppie al groene olijven eten, vrat ik samen met opa blikken sardientjes weg op het Spaanse strand en verkoos ik koolrabi boven McDonald’s. Kliko was mijn bijnaam. En die droeg ik uiteraard met gepaste trots.

Toen ik – na wel drie mislukte pogingen tot het volgen van een opleiding – eenmaal een camera in mijn hand kreeg, was het liefde op het eerste gezicht. Ik had iets gevonden waar ik blij van werd. En niet minder belangrijk: goed in was. De combinatie tussen beide is uiteindelijk waar ik nu mijn geld mee verdien: het fotograferen van mooi opgemaakt eten.

Mijn carrière begon bij een tapasrestaurant in het bruisende centrum van Den Haag, waar ik verantwoordelijk was voor het visuele plaatje. Ik kon er volledig mijn creativiteit in kwijt. Én het feit dat ik heel de dag met eten bezig mocht zijn, maakte me zielsgelukkig. Een keuze maken tussen de verschillende takken van sport, was dus niet zo moeilijk. Culinaire fotografie was helemaal mijn ding.

Na heel wat vlieguren, ruilde ik de plaatselijke hotspots in voor de ‘grotere jongens’. En zo vulde mijn portfolio zich al snel met namen als Bacardi, De Librije, Esso, KFC, Subway en MaMa Kelly. Inclusief een shoot voor Burger King op de planning.

Ik ben rete trots op wat ik bereikt heb. En dat zonder ook maar enige opleiding. En ik geloof erin dat iedereen dit kan. Met de juiste hoeveelheid ambitie. Doorzettingsvermogen. En een diep geworteld verlangen om het onderste uit je carrière-kan te halen. Door middel van coaching geef ik mijn kennis en kunde nu door; een mooie aanvulling op het mooiste beroep ter wereld.

# L E T ‘ S G E T S O C I A L