fbpx

W O R K S H O P

# F O O D F O T O G R A F I E

Foodfotografie lastig? Echt niet! Tijdens de Workshop Foodfotografie geef ik je alle handvatten om zelf de meest smakelijke foto’s te maken. 

Het belang van #foodfotografie

Foodfotografie is hot. En nog meer happening. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 75% van de mensen hun keuze voor een restaurant maken op basis van de afbeeldingen op social media. Sexy plaatjes nodigen uit. En maken van je online fans, offline gasten. Dikke bonus dus! 

Maar, culinaire fotografie is niet alleen voor restauranteigenaren heel erg interessant. Ook als je foodblogger bent. Hotspotter. Of gewoon groot fan van eten, is het zo smakelijk mogelijk vastleggen van je gerecht gewoon héél erg leuk om te doen. Alleen blijkt dit in de praktijk vaak lastiger dan gedacht.

Want wat zijn nou de ideale omstandigheden om eten in te fotograferen? Hoe laat je welk gerecht het beste tot z’n recht komen? Welke ‘angles’ werken lekker? En wat zijn de do’s en dont’s als het gaat om bewerking? Dát ga ik je allemaal meegeven in de workshop #foodfotografie. 

 

O V E R M I J

Het begon allemaal met mijn intense liefde voor eten. Die ik al vrij jong ontwikkelde door het opgroeien in een Bourgondisch gezin. Eten was key. En een goed gevulde koelkast ging boven alles. Zo leerde ik – weliswaar verplicht – als guppie al groene olijven eten, vrat ik samen met opa blikken sardientjes weg op het Spaanse strand en verkoos ik koolrabi boven McDonald’s. Kliko was mijn bijnaam. En die droeg ik uiteraard met gepaste trots.

Toen ik – na wel drie mislukte pogingen tot het volgen van een opleiding – eenmaal een camera in mijn hand kreeg, was het liefde op het eerste gezicht. Ik had iets gevonden waar ik blij van werd. En goed in was. De combinatie tussen beide is uiteindelijk waar ik nu mijn geld mee verdien: het fotograferen van mooi opgemaakt eten.

Mijn carrière begon bij een tapasrestaurant in het bruisende centrum van Den Haag, waar ik verantwoordelijk was voor het visuele plaatje. Ik kon er volledig mijn creativiteit in kwijt. Én het feit dat ik heel de dag met eten bezig mocht zijn, maakte me zielsgelukkig. Een keuze maken tussen de verschillende takken van sport, was dus niet zo moeilijk. Culinaire fotografie was helemaal mijn ding.

Na heel wat vlieguren, ruilde ik de plaatselijke hotspots in voor de ‘grotere jongens’. En zo vulde mijn portfolio zich al snel met namen als Bacardi, De Librije, Esso, KFC, Subway en MaMa Kelly. Inclusief een shoot voor Burger King op de planning.

Ik ben rete trots op wat ik bereikt heb. En dat zonder ook maar enige opleiding. En ik geloof erin dat iedereen dit kan. Met de juiste hoeveelheid ambitie. Doorzettingsvermogen. En een diep geworteld verlangen om het onderste uit je carrière-kan te halen. Die succesvolle fotograaf zit namelijk in je. Die ben je al. En met mijn 1-0p-1 coaching en interactieve workshops laat ik je graag met hem of haar kennismaken. The sky is the fucking limit.

De workshop

De workshop wordt een combinatie waarin ik offline en online ga combineren. In de weken voordat de workshop plaatsvindt, geef ik je door middel van een reeks informatieve video’s, de basis van foodfotografie mee. Als een soort academy waar tips, trucs en voorbeelden te vinden zijn. Zodat je thuis alvast aan de slag kunt met de theorie. Om het daarna lekker – en samen – in de praktijk te brengen! Je gaat naar huis met een vol rolletje.

De locatie

Speciaal voor deze workshop heb ik een te gekke locatie weten te regelen, die ik nog héél even geheimhoudt. Het restaurant heeft een prachtige ‘secret garden’ waar we een tafel zullen indekken met véél en héél lekker eten. Voor-, hoofd- en nagerechten. Inclusief drankjes.

Investering

De investering voor deze workshop bedraagt €197 euro exclusief BTW per persoon. Voor dit bedrag ontvang je:

  • Informatieve video’s over foodfotografie voorafgaand de workshop
  • 3 uur live coaching op locatie
  • Mijn favoriete preset voor fotobewerking
  • Een bonusvideo ‘Foodfoto’s bewerken’
  • Koffie, thee en lekkers tijdens de shoot

Praktische informatie

De workshop vindt plaats op 14 juni 2021 bij een Haagse hotspot. Het is noodzakelijk dat je in het bezit bent van een spiegelreflex- of systeemcamera en dat je de basis beheerst van fotografie. Mocht dit niet het geval zijn, raad ik je mijn cursus basisfotografie eerst aan. Bij aankoop van een ticket voor de workshop, krijg je hier gratis toegang tot!